Blog2023-07-24T14:04:03+01:00

ONTDEK DE WERELD VAN

WIJN

Welkom op ons wijnblog!

Hier vindt u alles wat u moet weten over wijn, van de geschiedenis en productie tot aan de beste manieren om te proeven en te serveren. We delen onze passie voor wijn en bieden u nuttige informatie, tips en recensies over verschillende wijnen. Of u nu een beginnende wijnliefhebber bent of een doorgewinterde sommelier, onze blog heeft voor ieder wat wils.

Wij geloven dat wijn meer is dan alleen een drankje. Het is een kunstvorm die de zintuigen prikkelt en de smaakpapillen verwent. Wijn is ook een uitdrukking van de cultuur en het terroir van de regio waar het vandaan komt. Wij willen u helpen om de complexiteit en diversiteit van wijn te begrijpen en te waarderen.

Op onze blog vindt u ook nieuws en trends in de wijnindustrie, evenals interviews met wijnmakers en andere experts. Wij zijn ervan overtuigd dat wijn delen en bespreken met anderen een van de meest plezierige aspecten is van het ervaren van wijn. Dus sluit u aan bij onze wijncommunity en ontdek de vele geneugten van deze edele drank.

Waarom ik van riesling houd

Waarom ik van riesling houd Via een van mijn zoons kreeg ik een uitnodiging om aanwezig te kunnen zijn bij een zogenaamd winemakers diner, verzorgd door restaurant Mei Wah van Huen en Anouk Taks.

De Clos van maarschalk Pétain

De Clos van maarschalk Pétain Fransen zijn mensen die gehecht zijn aan hun land en trots op de producten die erop voortgebracht worden in de vorm van bijvoorbeeld kaas en wijn.

wijnreis naar Trier

Op wijnreis naar Trier Doorgaans ga ik een aantal keren per jaar op reis. Mijn favoriete bestemming zijn wijngebieden, for sure!

Najaarsproeverij

Najaarsproeverij Op zondag 5 november hebben we met veel plezier onze najaarsproeverij georganiseerd bij het historische fort “DE GAGEL”. Een intieme setting waar we onze vaste klanten mochten verwelkomen voor een bijzondere wijnervaring.

Wijn en humor

Wijn en humor Zo, de kop is gemaakt! Nu maar hopen dat dit stukje goed uitpakt. Ik blader regelmatig door het boek ‘Een onvergetelijke dag voor de kurkentrekker – Ongecensureerde wijn verhalen’ van Kees Sterrenburg.

Fles en kurk

Fles en kurk Er is niets waar ik mee meer aan kan ergeren dan het gevoel te krijgen belazerd te worden. Dat gebeurt dagelijks en op grote schaal bij onze grootste kruidenier waar u en ik dagelijks (moeten) komen.

Titel