VOOR IN JE AGENDA

EVENEMENTEN

Najaarsproeverij

Geachte klant, beste wijnvriend,

Enige tijd geleden heb ik u geïnformeerd over wijzigingen in onze manier van werken: minder deelnames aan verschillende fairs en de organisatie van speciale thematische proeverijen in het voorjaar en het najaar.

Ik wil u met veel plezier alvast de eerste najaarsproeverij aankondigen. Deze zal inhoudelijk in het teken staan van de veranderingen die in de Duitse wijnbouw plaats vinden onder meer door veranderingen in het klimaat. De proeverij, inclusief amuses, zal plaats vinden op zondag 5 november in het sfeervolle historische fort “DE GAGEL”. Aan deze proeverij zijn voor onze vaste klanten géén kosten verbonden. Het fort ligt in het centrum van het land, midden in de natuur aan de rand van Utrecht. Er valt weer veel te genieten! Het fort maakte onderdeel uit van de voormalige Hollandse Waterlinie en is tijdens die dag toegankelijk. Indien geïnteresseerd kunt u ook deelnemen aan een rondleiding. Het parkeren van de auto is kosteloos. Voor meer informatie bezoek de website www.fortdegagel.nl
Gageldijk 167 – 3566 MJ – Utrecht. Als klap op de vuurpijl zullen op die dag alle wijnen met een mooie korting worden aangeboden. Bij aanschaf van 11 flessen krijgt u de 12e fles van ons gratis. Tevens bieden wij u een tweetal rode toppers aan met maar liefst 20 % korting.
Een van onze vaste leveranciers, Thorsten Langenwalter uit de Pfalz, zal persoonlijk aanwezig zijn om alle vragen over zijn wijnen te beantwoorden. Een suggestie van onze kant:
Fort de Gagel beschikt over een bijzonder restaurant. Wellicht een leuke manier om deze dag op een gastronomische manier af te sluiten?

Omdat het aantal plaatsen (100!) beperkt is, is het noodzakelijk om u aan te melden voor deze feestelijke en interessante proeverij. Dan kan door u per omgaande aan te melden per e-mail. info@wijnkoperij-reijnen.nl

Ik denk dat we onze klanten een interessant programma kunnen aanbieden en verheug mij op jullie komst!

Met vriendelijke groet,

Ger Reijnen

Programma

13.30
Ontvangst met bubbel en amuse

~

14.30
Presentatie trends in Duitse wijnen door Thorsten Langenwalter.
Wat zien wij voor verandering in het wijnlandschap door veranderingen in klimaat?
Hoe speelt de wijnboer hierop in?

~

15.15
Start proeverij

~

17.00
Borrelplank

~

18.00
Einde

SPECIAAL AANBOD

GESELECTEERDE FLESSEN

“Onze Top Pinot-Noir” Spätburgunder Nonnengarten Trocken – Weingut Darting

Heldere carmine rood; de neus wordt gekenmerkt door de geroosterde smaken zoals chocolade en mokka; in de mond presenteert het zichzelf stevig met een uitgesproken tannines structuur vergezeld door vertoningen van tabak en koffie; langdurige, intensieve afdronk.

Augenstern Chardonnay – Weingut Wegner

Met Duitse precieze expressie, appel, peer, citrus en toast, klein botertje en frisse zuren in de mond, fijne dosering van het eiken, mondvullend, met impressies van citroengras, abrikoos en perzik.

Lunatic Riesling – Weingut Wegner

Een super Riesling. Zeer geparfumeerd. Stuivend, rijp fruit zoals abrikoos en perzik. Sappig. Goldene Kammerpreismünze. Perswijn okt. 2014 – 5 Sterren (Uitstekend)

Riesling Gold Burgweg – Langenwalter

Riesling van topwijngaard Burgweg met een prettig aroma van perzik en appel in combinatie met een lichte houttoon.