Op wijnreis naar Trier

Doorgaans ga ik een aantal keren per jaar op reis. Mijn favoriete bestemming zijn wijngebieden, for sure!

Omdat het om de hoek ligt en ik geen last heb van “waar is mijn fiets gebleven-verhalen” kom ik vaak in Duitsland. Onlangs, eind november trokken we, een gezelschap bestaand uit één van mijn zoons (plus partner) en eigen echtgenote naar Trier. Binnen 2 uur hadden wij de Moezel onder ogen. Onze liefde blijft….

Op ons eerste adres zouden we via tussenkomst van een wijnhandelaar op bezoek gaan bij de beste wijnbouwer in Trittenheim. Maar zij bleek haar agenda aangepast te hebben en was die dag weliswaar beschikbaar in Rheinhessen (waar zij en haar echtgenote een tweede klassebedrijf runnen). Dan maar doorschakelen naar plan B: een veelbelovende wijnman die op de Ritsch boert (een massieve steile wijnberg). Ik had een afspraak gemaakt via zijn antwoordapparaat met het verzoek om teruggebeld te worden als mijn voorstel niet schikte in zijn agenda. Groot was de teleurstelling toen wij, keurig op tijd, aankwamen in Thörnich maar alleen een dichte poort aantroffen. Helaas bleek mijn afspraak geen consequent afluisteraar van zijn antwoordapparaat te zijn. Hij had dinsdagmiddag, de dag van de afspraak pas tijd om zijn Anrufbeantworter te raadplegen. Aangezien wij geen gezelschap zijn van lang treuren en kniezen schakelden wij daarop door naar plan C: een extra ritje langs de Moezel die op springen (Hochwasser!) stond. Over voor verkeer afgesloten straten naar Trier…

TIP: maak een afspraak via je wijnhandelaar. Dat geeft net iets gemakkelijker toegang. Bijna altijd, tenminste. En: vertrouw niet blindelings op afspraken of een professionele houding van je wijnboer. Houd altijd initiatief in handen. Ik heb vaker vanuit de auto getelefoneerd om een afspraak op korte termijn te maken. We hadden gepland om in een restaurant te lunchen. We hadden daarvoor früh bis spät in Trier uitgekozen. Een goede keuze: we konden eerder terecht dankzij een telefoontje via een Nederlandse restauranteigenaar die eenzelfde nummer had als zijn Duitse concullega (!) en had al vaker klanten voor zijn Duitse collega geholpen. De Duitse maaltijd (met sauerkraut en spiessbraten) viel in de smaak en was perfect geprijsd, de service vriendelijk

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons het laatste nieuws, nieuwe wijnen en kortingsacties in je mail