Wijnkoperij Reijnen trots op breed assortiment

OSS | Ger Reijnen zit 25 jaar in het wijnvak en eerder werkte hij 25 jaar als beroepsmuzikant.
“Ik heb van mijn hobby’s mijn beroep kunnen maken. Mooier kun je het niet hebben”

Samen met zijn vrouw Hariëtte drijft Ger sinds 1995 zijn wijnhandel Wijnkoperij Reijnen aan de Sibeliuslaan 62 in Oss. Ze verkopen wijn niet zoals gebruikelijk vanuit één of meerdere winkels. Ze zijn met name te vinden op beurzen en fairs, doorgaans op de mooiste locaties in Nederland. Denk daarbij aan Kasteel de Haar, Paleis Het Loo, Kasteel Groeneveld, Slot Zeist, Paleis Soestdijk, Huis Doorn of Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Ger en Hariëtte hebben in die 25 jaar een uitgebreide klantenkring opgebouwd die steevast een uitnodiging ontvangt om de fairs te bezoeken.

Assortiment
Hariëtte ondersteunt Ger waar ze maar kan en verkoopt daarnaast de speciaal voor Wijnkoperij Reijnen in Duitsland gemaakte likorettes. Ger is trots op zijn assortiment, waarbij hij de nadruk legt op Duitse wijn. “Doordat we ons van begin af aan hebben kunnen richten op kwaliteitswijnen hebben we er in Nederland mede voor kunnen zorgen dat het voorheen wat suffige imago van Duitse wijnen werd bijgesteld. Ik weet nog goed dat Harriëtte en ik helemaal weg waren van de Pfalz. Dit wordt ook wel ‘het Toscane van Duitsland’ genoemd. We zijn zelfs met de kinderen in de herfst mee gaan helpen bij het plukken van de druiven.” De eerste zakelijke contacten waren met een grote coöperatie in Wachenheim. “Ik merkte wel dat we steeds veeleisender werden om betere kwaliteit te kunnen verkopen.”

Producenten
Ger heeft -naast een groot bestand van vaste klanten- ook een vaak jarenlange relatie met een aantal uitstekende producenten. “Ik ben er trots op dat ik wijn van bijvoorbeeld Stachel, Darting, Langenwalter, Phillips-Eckstein en Wegner mag verkopen. Ik weet dat andere importeurs er ook op aasden om die exclusief op de Nederlandse markt te kunnen aanbieden. Zo kan ik mijn klanten laten kiezen uit een brede variatie van druivenrassen als Riesling, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Weisser- en Grauer Burgunder, Merlot, Cabernet-Sauvignon, Syrah en Malbec.”

Drie winnaars
De wijnen van Wijnkoperij Reijnen krijgen ook van vakgenoten veel waardering. Op 10 oktober werd de nieuwe Wijngids 2020 door de Masters of Wine Cees van Casteren, Job de Swart en Frank Smulders gepresenteerd. Drie wijnen uit Ger’s assortiment zijn daarvoor geselecteerd. De Riesling Trocken Grauschieffer 2018 van Phillipps-Eckstein (Moezel) werd beoordeeld met een 9- (op 10). Van dezelfde producent haalde de Riesling Spätlese Trocken Alte Reben 2018 zelfs een 9,5, de allerhoogste score. De Augenstern, Chardonnay Barrique Trocken 2017 uit de Pfalz van Weingut Wegner behaalde een 8,5.

Toch blijft het flink buffelen geblazen voor Ger en Hariëtte, want voor een vier of vijf dagen durende fair moet op locatie een pagodetent helemaal ingericht worden en weer afgebroken. Heel vaak gaan de zaken erg goed, maar ze kennen ook een aantal slechtere beurzen. Publiek bleef weg omdat het te koud, te warm of juist te nat was. Ger wist zich via diverse opleidingen en het Wijnbrevet voor gevorderden van de Wijnacademie de nodige kennis over wijn eigen te maken. Door de wijnhandel leerde hij mensen kennen die een andere achtergrond hadden dan hij. Veel van deze mensen rekent hij intussen tot zijn vriendenkring. Regelmatig organiseert hij voor hen een uitstapje, zoals een bezoek aan een wijnboer of een boottocht over de Vecht. Uiteraard wordt er dan ook heel goed aan de inwendige mens gedacht. Op verzoek verzorgt Wijnkoperij Reijnen ook proeverijen aan huis. Via onderstaand mailadres kunt u informatie krijgen om een geslaagde avond te garanderen die tot in de puntjes is verzorgd. Ook als u interesse heeft om kennis te maken met Ger’s wijnen dan kunt u zich via de mail aanmelden voor het klantenbestand. U kunt dan een persoonlijke uitnodiging verwachten voor een bezoek in november aan Spirit of Winter op paleis Het Loo of de Kerst Fair op Huis Doorn in december.

Bron: https://www.kliknieuwsoss.nl/nieuws/zakelijk/158419/wijnkoperij-reijnen-trots-op-breed-assortiment-

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons het laatste nieuws, nieuwe wijnen en kortingsacties in je mail