WEINGUT LANGENWALTER

Hier wordt al wijnbouw bedreven sinds het begin van de 17 eeuw. Vanaf de 60-er jaren in de vorige eeuw wordt wijn op fles verkocht. De familie Langenwalter bewerkt 31 hectare. Jaarlijks vult Thorsten Langenwalter tegen de 200.000 flessen, waarvan 20% afgezet wordt aan vaste klanten, 65% vindt zijn weg via verkoop door vakhandel en via restaurants. Om zijn vaste klanten beter te kunnen ontvangen heeft Langenwalter een nieuwe bedrijfshal gebouwd in Weisenheim am Sand.

Thorsten probeert een goede balans te houden tussen het edele handwerk en de techniek. Hij mag daarbij rekenen op de inzet en ondersteuning rijken van zijn eigen gezin, maar ook van de familie van zijn echtgenote Danielle. De natuur geeft het tempo aan in zijn wijngaarden, hij maakt al jaren geen gebruik meer van kunstmest en onkruidverdelger. Hij werkt het liefst via spontane gisting en handmatig oogsten.

Al dat werk levert wijn op drie verschillende kwaliteitsniveaus op:
Wijnen met de bronzen capsule vormen de basis, die zich ook onderscheiden door relatief lage opbrengstcijfers, die een beter geconcentreerde wijn opleveren.
Gemeentewijnen krijgen de zilveren capsule, kenmerken zich door een hogere concentratie.
De topwijnen worden met gouden capsule afgesloten. Het zijn allemaal wijnen die uit één wijngaard komen en een geringe opbrengst kennen van 4000 liter per hectare.
De rode wijnen van Langenwalter kenmerken zich door een langere rijpingstijd, rijping op eerder gebruikt hout.

Wijngaarden om op te letten:

Sankt Laurent van Freinsheimer Schwarzes Kreuz,
Spätburgunder van Weisenheimer Altenberg,
Freinsheimer Musikantenbuckel,
Weisenheim Hahnen

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons het laatste nieuws, nieuwe wijnen en kortingsacties in je mail