Weingut Karl Wegner

Joachim Wegner weet zijn klanten keer op keer te verrassen. De ene keer door met noviteiten te komen als een orange wijn of een houtgerijpte riesling, de andere keer door te experimenteren met (langdurige) rijping.

De top van zijn rode wijnen rijp op klein hout (zogenaamde barriques). Wegner is al sinds de geboorte lid van de Forum Pfalz, was zelfs medeoprichter. Zijn filosofie: wijn moet zó smaken dat je steeds weer zin hebt om een nieuw glas ervan te nemen. Zijn top wijn is de Dürkheimer Schenkenböhl Spätburgunder Kleinod GG, die in de Gault-Millaugids 4 (van 5) druiventrossen scoorde. Net als de Nonnengarten van dezelfde Spätburgunder overigens die gevaarlijk doordrinkbaar is.

  • Wijnbouw oppervlakte: 12 hectaren
  • Jaarlijkse productie: 100.000 flessen

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons het laatste nieuws, nieuwe wijnen en kortingsacties in je mail