Weingut Darting

Hoewel Darting als wijnbouwbedrijf al sinds 1780 bestaat, verkoopt Darting pas sinds 1989 zijn wijn zelf. Helmut staat overigens ook bekend om de kweek en verkoop van druivenplanten.

De wijngaarden die rond Bad-Dürkheim zijn gelegen hebben meestal een zuidelijke ligging, bevatten vaak mergel en kalk. Helmut is ervan overtuigd dat je wijn zoveel mogelijk tot rust moet laten komen en zoveel mogelijk (be)handelingen moet besparen. Hij gunt de druiven een zo langzaam mogelijke gisting op lage temperatuur op roestvrij staal, gebruik makend van spontane gisten.

Alle rode wijnen krijgen een lange gisting op schillen en pitten, waarna ze verder mogen rijpen op grote houten vaten (van Pfalzer of Franse eik). De ene handeling die dan nog plaats vindt is de botteling. Zijn wijnen kenmerken zich door het druif-eigen karakter en laten zien waartoe de wijngaarden van Bad-Dürkheim in staat zijn.

  • Wijnbouw oppervlakte: 24 hectaren
  • Jaarlijkse productie: 20,800 dozen

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons het laatste nieuws, nieuwe wijnen en kortingsacties in je mail