DE PERFECTE MIX

Kerst is een tijd van gezelligheid, warmte en lekker eten. En wat is er nu beter bij een feestelijk diner dan een goed glas wijn? Hieronder vind je enkele wijnen die goed passen bij de sfeer van Kerstmis, met aandacht voor smaak, afkomst en afdronk.

Champagne
Er is geen betere manier om Kerst te vieren dan met een glas champagne. Deze sprankelende wijn uit de Champagne Regio van Frankrijk is perfect om te toasten op de feestdagen. Champagne is droog en knisperend, met een frisse, fruitige smaak en een lange, bruisende afdronk.

Chardonnay
Chardonnay is een witte wijn die bekend staat om zijn zachte, rijke smaak en volle body. Het is een veelzijdige wijn die goed past bij gevogelte, vis en vegetarische gerechten. Chardonnay komt vaak uit de Bourgogne-regio in Frankrijk, maar wordt ook geproduceerd in andere delen van de wereld, zoals Australië en Nieuw-Zeeland.

Pinot Noir
Pinot Noir is een rode wijn die bekend staat om zijn delicate, fruitige aroma’s en lichte, verfijnde smaak. Het is een uitstekende keuze voor gevogelte, varkensvlees en gerechten met champignons. Pinot Noir komt oorspronkelijk uit de Bourgogne-regio in Frankrijk, maar wordt tegenwoordig ook geproduceerd in andere delen van de wereld, zoals Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon is een rode wijn die bekend staat om zijn rijke, volle body en kruidige aroma’s. Het is een uitstekende keuze voor rundvlees gerechten en gerechten met sterke smaken. Cabernet Sauvignon komt oorspronkelijk uit de Bordeaux-regio in Frankrijk, maar wordt tegenwoordig ook geproduceerd in andere delen van de wereld, zoals Californië en Chili.

Riesling
Riesling is een witte wijn die bekend staat om zijn frisse, fruitige smaak en lichte body. Het is een uitstekende keuze voor gerechten met kruidige, pittige smaken. Riesling komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar wordt ook geproduceerd in andere delen van de wereld, zoals Oostenrijk en Australië.

Onthoud dat deze suggesties slechts een leidraad zijn. De beste wijnkeuze voor Kerstmis hangt af van je eigen persoonlijke smaak en voorkeur, evenals van het gerecht dat je serveert. Proost en geniet van een heerlijk feestmaal met een glas heerlijke wijn!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons het laatste nieuws, nieuwe wijnen en kortingsacties in je mail