DE JUISTE COMBINATIE

Rode wijn is een populaire drank die vaak wordt geassocieerd met stevige, smaakvolle gerechten. Als je echter niet weet welke wijn bij welk gerecht past, kan het moeilijk zijn om de juiste wijn te kiezen. Hieronder vind je enkele tips voor het koppelen van rode wijn met voedsel.

Rood vlees
Rode wijn gaat goed samen met stevig rood vlees, zoals biefstuk, rundvlees, lamsvlees en varkensvlees. Een goede keuze is bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon, Merlot of Syrah. Deze wijnen hebben een sterke, kruidige smaak en gaan goed samen met het vlees.

Gevogelte
Als je rode wijn wilt drinken bij gevogelte, zoals kip of kalkoen, kies dan voor een lichtere rode wijn zoals Pinot Noir of Beaujolais. Deze wijnen hebben een fruitige smaak en passen goed bij het lichtere vlees.

Pasta
Rode wijn is een uitstekende keuze bij pasta, vooral bij pastasauzen met tomaten en kruiden. Een goede keuze is bijvoorbeeld een Chianti, Sangiovese of Zinfandel. Deze wijnen hebben een fruitige smaak en een lichte zuurgraad, wat goed past bij de zure tomatensaus.

Kaas
Rode wijn gaat goed samen met kaas, vooral met harde kazen zoals cheddar, Gouda en Parmezaanse kaas. Een goede keuze is bijvoorbeeld een rode Bordeaux, een Rioja of een Malbec. Deze wijnen hebben een sterke smaak en gaan goed samen met de pittige kaas.

Chocolade
Rode wijn is ook een goede keuze bij chocolade, vooral bij pure chocolade. Een goede keuze is bijvoorbeeld een Merlot of een Pinot Noir. Deze wijnen hebben een fruitige smaak en passen goed bij de bittere smaak van de chocolade.

Onthoud dat deze tips slechts suggesties zijn. De beste wijnkeuze hangt af van je eigen persoonlijke smaak en voorkeur, evenals van het gerecht dat je serveert. Experimenteer en ontdek welke combinaties voor jou het beste werken. Proost!

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt van ons het laatste nieuws, nieuwe wijnen en kortingsacties in je mail