Sauvignon de Touraine La Pindorgerie 2012 - Domaine Stéphane Mesliand

Meer afbeeldingen
  • Sauvignon de Touraine La Pindorgerie 2012 - Domaine Stéphane Mesliand
  • Sauvignon de Touraine La Pindorgerie 2012 - Domaine Stéphane Mesliand

Sauvignon de Touraine La Pindorgerie - Domaine Stéphane Mesliand

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 11,95
Korte omschrijving Bij deze wijn proef je een prachtige rijpheid, maar direct daarna ondersteund door mooi zuur dat de wijn levendigheid geeft. Heel tropisch in smaak.
Productbeschrijving
Bij deze wijn proef je een prachtige rijpheid, maar direct daarna ondersteund door mooi zuur dat de wijn levendigheid geeft. Heel tropisch in smaak. Fantastisch als aperitief maar ook bij salades, wit vlees en Thaise of Indische gerechten.
Extra informatie
Naam Sauvignon de Touraine La Pindorgerie - Domaine Stéphane Mesliand
Land Frankrijk
Wijnstreek Loire
Druivenras Sauvignon Blanc
Cuvée
Jaar 2013
Producent Domaine Stéphane Mesliand
Vinificatie
Karakter Stéphane Mesliand is één van de nieuwe talentvolle jonge boeren in de omgeving van Amboise. Damien Delecheneau is een voorbeeld voor veel wijnboeren. Door hem gestimuleerd is Stéphane ook begonnen om biologisch te gaan werken, puur uit overtuiging met respect voor de natuur. De Sauvignon blanc 2012 is een super fruitige wijn geworden. De oogst is uitermate klein, door vooral zeer slechte weersomstandigheden in het voorjaar. Bij biologische wijnbouw worden de druiven later geoogst. Ook bij deze wijn proef je daarom een prachtige rijpheid, maar direct daarna ondersteund door mooi zuur dat de wijn levendigheid geeft. Heel tropisch in smaak. Fantastisch als aperitief maar ook bij salades, wit vlees en Thaise of Indische gerechten.
Serveertip Fantastisch als aperitief maar ook bij salades, wit vlees en Thaise of Indische gerechten.
Houdbaarheid
Extra informatie De Loire is de langste rivier van Frankrijk. Het is ook de rivier die de meeste appellaties in de wijnwetgeving kent. Het midden deel van de Loire, de Touraine behoort tot de grootste gebieden. Sauvignon de Touraine is hier het meest beroemd en bekend. De populariteit van deze wijn wordt veroorzaakt door de grote populariteit van Sancerre. Sancerre komt helemaal uit de oostkant van de Loire en ligt dichter tegen de Bourgogne aan, dan tegen de andere gebieden van de Loire. Sancerre wordt volledig van de Sauvignon blanc gemaakt. De meeste geklasseerde wijngaarden voor Sancerre hebben een silex achtige bodem, dat Sancerre zijn bijzondere strakke en mineralige karakter geeft. Maar helaas is het prijsniveau van deze wijn erg hoog. Sauvignon blanc uit het middenstuk van de Loire, dat is de omgeving Tours en Amboise, zijn wat vriendelijker van karakter. Minder mineralig, maar hebben wel dat enorme stuivende van de Sauvignon blanc druif. Bovendien is de prijs veel aantrekkelijker. De wijnen uit dit gebied dragen de appellatie Sauvignon de Touraine.
Appellatie
Inhoud fles 0,750 - Standaard
Aantal flessen in doos 6
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage
Artikelnummer MH108
Barcode EAN Nee
U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:
Sauvignon-Blanc Pioneer Block 1  - Saint Clair

Sauvignon-Blanc Pioneer Block 1 - Saint Clair

€ 22,95
Blume Sauvignon Blanc

Blume Sauvignon Blanc

€ 9,95
Sauvignon-Blanc Trocken Paradies 2018 - Erich Stachel

Sauvignon-Blanc Trocken Paradies 2018 - Erich Stachel

€ 14,95
 
Uitstekende service

Wijnkoperij Reijnen biedt uitstekende service en wijnadvies. Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.

Gratis thuisbezorgd

Wij bezorgen alle bestellingen boven
€ 150,- gratis bij u thuis. Alle wijnen worden per doos besteld.

Veilig betalen

U kunt bij ons veilig en gratis betalen met iDeal, bij uw eigen bank. Wilt u de bestelling gratis op komen halen? Dat kan ook, wij nemen dan eerst even contact met u op.