“Reyneke wijnen”  Top wijnen uit Stellenbosch  Zuid-Afrika


Werken met de natuur, in plaats van tegen, is het geheim van het succes van Reyneke met zijn Biologische- Dynamische wijnen.


Reyneke Wine Estate was de enige Zuid-Afrikaanse wijn producent te worden opgenomen in een prestigieuze lijst van Top 100 biologische wijn producenten op de 2008 London International Wine Trade Fair, een gloeiende bewijs van de wijn is ecologisch verantwoorde productie filosofie en de alom geprezen kwaliteit.


The London International Wine Trade Fair is de grootste wijnbeurs ter wereld, en 2008 is het eerste jaar dat de Top 100 biologische wijn producenten lijst is opgenomen in de beurs. "Het is een fantastisch compliment, het is leuk om erkenning te krijgen na al het harde werken van de afgelopen 10 jaar", zegt eigenaar en wijnmaker, Johan Reyneke.


De Reyneke Wine Estate, gelegen in het bekende wijngebied van Stellenbosch, is bezig met de productie van biologische wijnen sinds 1998. "Het doel is om, te produceren met zo weinig mogelijk ingrijpen in de natuur. ", zegt Johan.


Bestel nu uw proefpakket


Wijnkoperij Reijnen heeft speciaal voor u een proefpakket samengesteld. Deze bestaat uit:Normaal € 226,40


Bestel direct voor slechts € 207,50


Biodynamics


Biologisch-dynamische landbouw is een benadering van duurzame landbouw die is gebaseerd op de filosofie van Rudolph Steiner. Steiner bouwde zijn kennis van de scherpe observatie van plantaardige en dierlijke vormen, van de traditionele boer de praktijk en van wetenschappelijke studie en diep spiritueel onderzoek.


Biologisch-dynamische boeren maken gebruik van verschillende speciaal samengestelde kruiden, mineralen en organische voorbereidingen om de bodem te verbeteren, stimuleren van planten en dieren leven en verhoging van de vruchtbaarheid. Ze ontwikkelen boerderijen in unieke en verschillende individualiteiten die het minimum van externe inputs te gebruiken om voedsel van hoge kwaliteit, vezels en hout te produceren zonder negatieve impact op het milieu. De boeren werken met natuurlijke en kosmische cycli, ritmes en krachten die al het leven op aarde te reguleren tot een harmonieus geheel te creëren.


In de wijnkelder van de fundamentele biologische principes worden gedeeld. Wijnen niet worden "gemaakt en het gebruik van enzymen, eiwitten en koud stabilizations moet worden vermeden. Specifieke kelder praktijken zoals het oogsten van druiven of in een rek wijn moet worden gedaan in overeenstemming met de natuurlijke en kosmische ritmes. Het doel is om, te produceren met zo weinig mogelijk ingrijpen, wijnen die nauwkeurig beeld van de uniciteit van hun wijngaard en van het seizoen.


De moderne landbouw is gebaseerd op een aanpak waarbij de wetenschappelijke toepassing van chemicaliën wordt gezien als de oplossing voor een hoog niveau van de plantaardige productie te houden, op de begeleidende ziekten te controleren, en proberen om een ​​stap voor te blijven van de toenemende weerstand die plagen, ziekten en onkruid laten zien.


De biologische landbouw is gebaseerd op de veronderstelling dat een gezonde bodem is een veel betere manier, waardoor de bovenstaande idealen kan worden volgehouden. Ongedierte en ziekte worden gezien als een teken van gebrek aan evenwicht in de natuur, en een inspanning moet worden gedaan om de oorzaak in plaats van de behandeling van de symptomen te verhelpen.


Biologisch-dynamische landbouw deelt de organische uitzicht, en houdt de veronderstelling dat de boeren verder kan de weerstand van hun gewassen te verbeteren door het versterken van hun ingebouwde verdediging tegen plagen alsmede voor een betere kwaliteit van de producten door middel van een holistische houderijsysteem.


De verschillen tussen deze benaderingen kan worden geïllustreerd door de manier waarop zij omgaan met een van de meest fundamentele uitdagingen landbouwers worden geconfronteerd: onkruid In een conventionele wijngaard onkruid worden gezien als concurrentie voor voedingsstoffen en vocht dat de wijnstokken hard nodig hebben. Ze worden gecontroleerd op de snelste en meest kosteneffectieve manier: herbiciden.


De biologische teler ziet nog onkruid omdat de concurrentie voor haar wijngaarden, maar geeft de voorkeur om ze te verwijderen op een mechanische manier of als het moet zijn met "zachte" organisch certificeerbaar herbiciden. Hoewel deze actie kan duurder en minder effectief zijn op korte termijn, de duurzaamheid van deze optie zwaarder weegt dan andere opties op de lange termijn.


In de biologisch-dynamische wijngaard onkruid hebben een doel en een gevoel van plaats. Ze zijn een indicatie van de agrarische bedrijfsvoering die heeft plaatsgevonden op dat specifieke gebied. Ze fungeren als boodschappers van de natuur die ons informatie met betrekking tot de toestand van onze bodem: Zo goed wijngaard praktijk verbetert onze grond, zodat het onkruid verandering. Als de grond te verdichten of te hoog bepaalde voedingsstoffen of te weinig andere, of de bodem pH veranderingen ze ons.


Met betrekking tot effect van de planetaire invloeden, denk ik dat iedereen die blijft dicht bij de oceaan zal het erover eens dat de maan een duidelijk effect op de getijden heeft. Hou er rekening mee dat planten bestaan ​​uit meer dan 90% uit water. Het is logisch dat wanneer de aantrekkingskracht van de maan is sterk (dwz volle maan), meer vocht dan gemiddeld zullen worden geconcentreerd in de bladeren. Op andere momenten echter, wanneer de zwaartekracht van de aarde ongehinderd is, moeten meer vocht dan gemiddeld worden geconcentreerd in de wortels.


Door de eeuwen heen boeren over een bepaalde wijsheid ten aanzien van zaaien, snoeien en oogsten in harmonie met de maan en de positie van de sterrenbeelden. Tijdens de 20e eeuw Maria Thun, onderzocht en geëxperimenteerd met deze informatie. Ze identificeerde bepaalde patronen en ritmes die bewezen dat verschillende posities van de maan en de verschillende posities van de sterrenbeelden verschillende landbouwactiviteiten begunstigd. Planten op bepaalde tijden zou opleveren grotere planten bijvoorbeeld (volle maan), en op andere momenten sterker planten (maan - Saturnus oppositie). Ze geformaliseerd deze kennis in wat nu bekend staat als de biologisch-dynamische kalender.


Uiteindelijk een van de grootste voordelen van Biodynamics is de mogelijkheid om een ​​grotere gevoeligheid en het bewustzijn van ons onvermogen te creëren om te begrijpen en alles uitleggen. Dit leidt tot respect en tolerantie voor datgene wat niet lijkt belangrijk voor ons. Ten slotte dient als tegenmaatregel voor de arrogante materialisme en geestelijke armoede, dat is het kenmerk van onze moderne cultuur.


Uitstekende service

Wijnkoperij Reijnen biedt uitstekende service en wijnadvies. Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.

Gratis thuisbezorgd

Wij bezorgen alle bestellingen boven
€ 150,- gratis bij u thuis. Alle wijnen worden per doos besteld.

Veilig betalen

U kunt bij ons veilig en gratis betalen met iDeal, bij uw eigen bank. Wilt u de bestelling gratis op komen halen? Dat kan ook, wij nemen dan eerst even contact met u op.