Clos de la Lisa - Côtes du Roussillon-Villages

Meer afbeeldingen
  • Clos de la Lisa - Côtes du Roussillon-Villages
  • Clos de la Lisa - Côtes du Roussillon-Villages

Terra de Lisa - Côtes du Roussillon-Villages

E-mail naar een vriend

Schrijf de eerste review van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 12,95
Korte omschrijving De wijn heeft een donkerrode kleur met een zweem paars. De geur is zwoel en zit vol met donker fruit.
Productbeschrijving
De wijn heeft een donkerrode kleur met een zweem paars. De geur is zwoel en zit vol met donker fruit. De fluwelige aandronk wordt gevolgd door mooi fruit, een beetje kruidigheid en een prettige structuur. De afdronk is sappig en blijft lang hangen.
Extra informatie
Naam Terra de Lisa - Côtes du Roussillon-Villages
Land Frankrijk
Wijnstreek Côtes du Rousillon
Druivenras Syrah
Cuvée Syrah, grenache en carignan
Jaar 2017
Producent Cellier de la Dona
Vinificatie Op de druivensoorten syrah en carignan wordt de ‘macération carbonique’ (bekend uit de Beaujolais) toegepast, dat wil zeggen dat de druiven zonder te persen in een afgesloten cuve in hun eigen sap weken en van binnenuit de druif de gisting begint. Dit resulteert in veel fruit en lichtere tannines. De grenache wordt op de traditionele manier gevinifieerd.
Karakter
Serveertip Stevige wijn als aperitief, die vraagt om culinaire aankleding. Verder uitstekend te combineren met allerlei stoofpotten, hazenpeper, en bijvoorbeeld wilde eend. 16-18°C serveren
Houdbaarheid
Extra informatie De Roussillon is het gebied dat helemaal in het zuiden van Frankrijk tegen de Pyreneeën aanligt, met in het oosten de begrenzing door de Middellandse Zee. Een aantal dorpen in dit gebied produceert een wijn die de algemene kwaliteit overstijgt, en deze wijn mag Côtes du Roussillon Villages worden genoemd. Al deze dorpen bevinden zich ten noorden van het dal van de rivier de Têt. Het Clos de Lisa (een Clos is een ommuurde wijngaard) bevindt zich in dit gebied, aan de rand van het stadje Estagel. In de bodem van deze op 200 meter hoog gelegen wijngaarden met uitzicht op de zee vindt men bruine leisteen en kalkhoudende leem.
Appellatie
Inhoud fles 0,750 - Standaard
Aantal flessen in doos 6
Afsluiting Kurk
Alcoholpercentage
Artikelnummer CN97
Barcode EAN 3 352260 211137
Uitstekende service

Wijnkoperij Reijnen biedt uitstekende service en wijnadvies. Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.

Gratis thuisbezorgd

Wij bezorgen alle bestellingen boven
€ 150,- gratis bij u thuis. Alle wijnen worden per doos besteld.

Veilig betalen

U kunt bij ons veilig en gratis betalen met iDeal, bij uw eigen bank. Wilt u de bestelling gratis op komen halen? Dat kan ook, wij nemen dan eerst even contact met u op.